Polițiștii de imigrări din Iași au prins patru cetățeni străini din Turcia, Vietnam și din Israel, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de ședere.

Agenţii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Iaşi au desfăşurat acţiuni proprii şi în cooperare cu alte structuri cu atribuţii în sistemul de ordine şi siguranţă naţională, pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, au fost prinși cu şedere ilegală patru cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 21 și 29 de ani, din Turcia, Vietnam și Israel.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că străinii au intrat legal în România, pe baza unor vize de lungă ședere sau permise de ședere temporară în scop de studii, iar, la expirarea dreptului de şedere, nu au părăsit teritoriul ţării noastre şi nici nu au întreprins demersuri pentru prelungirea acestuia.

Drept urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare, prin care sunt obligați să părăsească teritoriul României în cel mult 15 zile.

Totodată, persoanele au fost sancţionate contravenţional cu avertisment.

Articolul precedentConcept inedit, în Iași: staţie de autobuz dotată cu o mini-bibliotecă 
Articolul următorPedepsit în urma unui accident MORTAL