În cadrul evenimentelor prilejuite de vizita Sanctității Sale Papa Francisc la Iași, în preajma scenei din faţa Palatului Culturii vor fi șapte sectoare în care se vor afla pelerinii, acestea fiind dotate cu puncte de prim ajutor, grupuri sanitare și voluntari.

La acestea se adaugă o zonă VIP, dedicată invitaților speciali ai Primăriei și ai Episcopiei. O a opta zonă va fi cea din perimetrul catedralei catolice, cu un regim special, pentru bolnavi şi persoane în vârstă. Aici se va ajunge de pe strada Colonel Langa, cu permisele speciale primite anterior.

Așezarea în perimetrul securizat al întâlnirii cu Papa Francisc: în Zona 1 va fi Decanatul de Vrancea, în Zonele 2 și 3 vor fi tinerii, în Zona 6 vor fi Decanatele de Iași și Valea Siretului, în Zona 5 vor fi celelalte decanate, în Zona 7 vor fi cei înscriși online. Unii preoți vor fi cu comunitățile lor, iar o parte cu invitații. Persoanele consacrate, seminariștii, profesorii laici, medici etc. vor fi în Zona 4.

În toate aceste zone se va putea pătrunde începând cu ora 11.00, doar cu permisele de acces şi cu un act de identitate:

– în Zona 1 se va intra prin porțile de acces de pe str. Palat (dinspre Podu Roș);

– în Zona 2 se va intra prin porțile de acces de pe str. Palat (dinspre Podu Roș);

– în Zona 3 se va intra prin porțile de acces de pe str. Anastasie Panu (Moldova Mall);

– în Zona 4 se va intra prin porțile de acces de pe str. Anastasie Panu (Moldova Mall);

– în Zona 5 se va intra prin porțile de acces de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt (dinspre Piața Unirii), de pe str. Costache Negri și de pe str. Anastasie Panu (Moldova Mall);

– în Zona 6 se va intra prin porțile de acces de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt (dinspre Piața Unirii) și de pe str. Palat (dinspre Podu Roș);

– în Zona 7 (zona participanților înscriși online), se va intra prin porțile de acces de la intersecția str. Elena Doamna cu str. Anastasie Panu.

Toţi cei care vor intra în aceste zone vor trece printr-un control de securitate specific.

La ora 16.00 se vor închide porţile de acces în perimetrul securizat. E important să se aibă în vedere că va fi nevoie de mai mult timp pentru a ajunge în zona întâlnirii cu Papa, deoarece se va circula mult mai greu până la Iaşi, dar şi în oraş.

Articolul precedentCopiii sunt așteptați, de ziua lor, la o plimbare cu Tramvaiul de Epocă
Articolul următorCătălin Moroșanu, gata de revanșa cu Daniel Sam