Polițiștii ieşeni au intervenit la peste 100 de incidente, majoritatea sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Aceştia au dat 289 de amenzi, în cuantum de 98.430 de lei, iar, în urma acțiunilor efectuate, au fost constatate 29 de infracțiuni.

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 21 de permise de conducere și au fost retrase trei certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Paşcani au oprit pentru control pe DJ 208M un moped condus de un tânăr de 28 de ani.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta nu are permis. Întrucât tânărul mirosea a alcool, a fost testat, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și sub influența alcoolului.

În plus, agenții din cadrul Poliţiei oraşului Hârlău și Secției IX de Poliție Rurală au oprit pentru control pe DJ 281C un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani, din comuna Balş.

Întrucât șoferul mirosea a alcool, a fost testat, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Mai mult, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente în municipiul Iași. Au fost date 31 de amenzi, în cuantum de 10.875 de lei, dintre care 18 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De exemplu, un tânăr, de 27 de ani, din Iaşi, a fost sancționat, deoarece a fost depistat cu aparatul radar în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 90 km/h, pe un sector de drum limitat la 50 km/h.

Articolul precedentCampusul Tudor Vladimirescu, monitorizat cu peste 300 de camere video
Articolul următorA făcut SCANDAL pe stradă: uite ce a păţit!