Un calugar ajuns la manastirea Arbore in urma cu o luna a disparut dupa ce este cautat de DIICOT Iasi pentru a fi audiat intr-un dosar de act sexual cu minori din judetul Botosani. Cand a auzit ca este cautat de catre procurori, calugarul a disparut de la manastire si nu a mai fost vazut.

„Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a luat act de urmărirea penală a respectivului ierodiacon, drept pentru care s-a dispus, în Ședința Permanenței Consiliului Eparhial, din data de 03.03.2023, oprirea de la slujirea liturgică. Pentru că acuzația este de ordin penal, o anchetă internă va avea loc după încheierea cercetării de către organele judiciare; în cazul în care cercetarea confirmă fapta, persoana va fi deferită Consistoriului monahal, în vederea excluderii din cler. Spre informare, precizăm că persoana acuzată a dat la intrarea în viața monahală o declarație pe propria-i răspundere că nu are ‘orientări homosexuale sau de altă natură, care să constituie impediment de a fi hirotonit”, a transmis Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor.

Sursa: Realitatea de Botosani

Articolul precedentPeste 4 milioane de euro prin PNRR pentru Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon”
Articolul următorRusia amenință că „se fac pași spre o confruntare nucleară”, după ce Londra a afirmat că va trimite Ucrainei “obuze de perforare a blindajului ce conțin uraniu sărăcit”