Proiectul care vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea prin supraetajare (Corpul C11), echiparea și dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” va fi finanțat prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Contractul de finanțare a fost semnat de reprezentanții Ministerului Sănătății și cei ai spitalului.
Proiectul are o valoare de 17.040.539,74 lei, fără TVA (20.278.242,29 lei, cu TVA), circa 4,1 milioane de euro, și va fi realizat prin Investiția specifică „Unități de asistență medicală ambulatorie” din cadrul Componentei 12 – Sănătate – Investiția 1. „Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești”.
Lucrările la acest obiectiv vor dura 12 luni, iar întregul proiect trebuie finalizat până în luna noiembrie a anului viitor.
Prin îmbunătățirea infrastructurii existente vor fi asigurate spații corespunzătoare de acordare a serviciilor medicale în ambulatoriu și vor fi asigurate, în același timp, opt specialități clinice suplimentare, centrul de boli rare și genetică medicală.
„Investițiile în sistemul de sănătate – din bugetul local și din fonduri europene – reprezintă una dintre cele mai profitabile investiții, fiindcă aportul vieții sănătoase la economie este uriaș. O comunitate sănătoasă înseamnă un oraș în care domnește bunăstarea!
Iașul are o școală excelentă de medicină și, dacă însoțim buna pregătire a specialiștilor cu o infrastructură medicală de calitate, atunci comunitatea ieșeană și orașul nostru nu vor avea decât de câștigat!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedent” Samurai” pe o stradă din Iași
Articolul următorUn călugăr căutat de procurorii DIICOT a dispărut dintr-o mănăstire