Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au dispus trimiterea în judecată a lui Jean Mărăraş (20 de ani), din Brăila, sub acuzaţiile de lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Astfel, anchetatorii au precizat că, în seara zilei de 25 iunie 2018, în jurul orei 20.00, în timp ce se afla cu fratele său pe strada Smârdan, în faţa unui restaurant, cu un autoturism marca BMW, pe fondul unui conflict în trafic, Jean Mărăraş la lovit cu pumnul în faţă pe şoferul unui Renault Laguna.

Procurorii au adăugat că individul a distrus şi elemente de caroserie ale autoturismului Renault Laguna, respectiv geamul portierei şi tripla din partea stângăspate.

Anchetatorii susţin că totul a avut loc pe fondul unei şicanări în trafic, în urma căreia Mărăraş lar fi blocat în trafic pe proprietarul maşinii marca Renault, în faţa unui restaurant din zona străzii Smârdan. În momentul opririi, şoferul Renaultului iar fi strigat lui Mărăraş: Prietene, vezi că eşti pe contrasens!”

Inculpatul a venit lângă autoturismul părţii vătămate, cu o sabie în mâna dreaptă, a lovit cu pumnul stâng în faţă persoana vătămată, iar apoi a lovit cu sabia geamul lateral stângaspate al maşinii, precum şi aripa şi tripla stângaspateau menţionat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Potrivit acestora, martorii au povestit că incidentul a durat doar câteva minute, după care un cetăţean de etnie romă, tatuat, a intrat în restaurantul respectiv şi a întrebat dacă există camere de luat vederi care să fi surprins imaginile de pe stradă.

Conform anchetatorilor, Jean Mărăraş a mai fost cercetat în trecut pentru fapte similare, respectiv ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, fapte ce ar fi fost comise în perioada minoratului. De asemenea, anchetatorii au menţionat că, ulterior începerii cercetărilor din acest dosar, Mărăraş ar fi postat pe Facebook un film în care ar fi făcut ameninţări cu acte de violenţă la adresa anumitor persoane, astfel că oamenii legii au solicitat instaurarea măsurii de control judiciar în cazul inculpatului.

Anchetatorii au constatat că săvârşirea infracţiunii de ameninţare nu poate fi probată dincolo de orice dubiu, astfel că sa dispus clasarea cauzei în această privinţă. 

Articolul precedentINCONȘTIENȚĂ: Zeci de şoferi, prinși băuţi la volan!
Articolul următorSancționat de polițiști după ce s-a dezlănțuit pe stradă