Bărbatul de 71 de ani din Paşcani, care a decedat din cauza virusului West Nile era internat de aproape o lună la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi.

Potrivit medicilor, acesta suferea de mai multe afecţiuni şi starea sa a fost una destul de gravă de la început.

„Pacientul de 71 de ani, care se afla în terapie intensivă, avea mai multe probleme de sănătate. Restul bolnavilor se află în stare bună, nu prezintă niciun risc deocamdată”, a precizat Mihnea Hurmuzache, director medical al Spitalului de Boli Infecţioase.

Hurmuzache susține că deşi numărul îmbolnăvirilor poate părea destul de ridicat, dacă ar fi să-l comparăm cu cel al anilor trecuţi, când se înregistrau şi câte o sută de cazuri, acum nu putem vorbi de o epidemie. Cu toate acestea, cât va mai dura sezonul ţânţarilor, este recomandată protecţia prin folosirea hainelor lungi şi a substanţelor chimice împotriva dăunătorilor.

Până în prezent, în sezonul 2018, s-au înregistrat 166 de cazuri de infecţii cu West Nile, dintre care 17 decese. Cele mai multe, 27, au apărut în Dolj, iar 25 în Bucureşti, cele două judeţe fiind urmate apoi de Iaşi.

Articolul precedentDrumuri județene, reabilitate cu finanțare PNDL
Articolul următorTraficul din Iași, dat peste cap de raliu