Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a organizat astăzi deschiderea anului universitar, într-o ceremonie festivă în Aula Magna „Haralamb Vasiliu“, în faţa unei săli pline cu sute de persoane, profesori şi studenţi.

La eveniment sunt prezenţi primarul Mihai Chirica, preşedintele Consiliului Judeţean Maricel Popa, rectorii de la Universitatea Tehnică, Universitatea Naţională de Arte George Enescu şi Universitatea de Medicină şi Farmacie.

În sală este prezent şi fostul politician Cristian Adomniţei, care era ministrul Educaţiei când s-a aprobat la Iaşi proiectul centrului Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole de Agronomiei şi care este deschis astăzi.

Centru tehnologic

Noua clădire este destinată specializărilor din Industria alimentară: Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole, Protecția Consumatorului și a Mediului și Controlul și Expertiza Produselor Alimentare. Studenții acestor specializări vor beneficia de șase ateliere unde vor fi prelucrate produse alimentare. Este vorba despre ateliere de microproducție pentru prelucrare lapte, prelucrare carne, carmangerie, patiserie, panificație și procesare bere.

Odată cu inaugurarea noii clădiri, tinerii vor avea acces la 18 laboratoare didactice, patru laboratoare de cercetare și trei săli de conferințe ultra-moderne.

„Clădirea, absolut nouă, cu aproape 7.000 metri pătrați, este destinată studenților de la specializările din domeniul Ingineriei produselor alimentare, în care, pe lângă spațiile didactice, laboratoarele de cercetare și sălile de conferințe, avem și șase ateliere de microproducție unde vor lucra studenții, coordonați de cadrele didactice și personalul tehnic de specialitate, în așa fel încât pregătirea lor practică să fie la nivelul cerințelor pieței muncii“, a spus Vasile Vîntu, rectorul USAMV.

Articolul precedentSoţ şi soţie, puşi la plată după ce şi-au adresat cuvinte grele
Articolul următorEleva bănuită de înșelăciuni, în arest la domiciliu