Reprezentanţii Cluburilor Rotary din Iaşi, din regiunea Moldovei şi ai altor organizaţii din SUA contribuie la redotarea Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV), în urma incendiului care a avut loc anul trecut.

Aceştia au afirmat că speră să strângă suma totală de 211.000 de euro, necesară pentru achiziţionarea unei staţii de sterilizare.

“Am demarat un proiect prin intermediul căruia sperăm să strângem suma respectivă. Proiectul a fost iniţiat de cele cinci Cluburi Rotary din Iaşi. Pe data de 23 februarie 2019 va fi organizat un bal caritabil la un restaurant din Iaşi. Nu e vorba despre un bal exclusivist, ci unul pentru societatea civilă în general. În cadrul balului vor avea loc licitaţii pentru obiecte de artă, precum tablouri (nu vor fi piese foarte scumpe), iar biletele pornesc de la preţul de 300 de lei, dar sunt şi de 2.500 şi, respectiv, 5.000 de lei. Vom primi 90.000 de dolari americani de la două cluburi din SUA şi, în cadrul balului, sperăm să adunăm 25.000 de euro (din bilete, licitaţii cu piese donate şi sponsorizări), sume pe care estimăm că le vom dubla”, a declaratMarian Mihordea, reprezentantul Clubului Rotary Iaşi 2000.

Acesta a adăugat că rezervările pentru bal se pot face de pe pagina de Facebook a evenimentului, iar toate fondurile vor merge într-un grant destinat exclusiv achiziţionării de echipamente pentru IBCV Iaşi.

 

Articolul precedentŞOCANT: Ieşean CARBONIZAT, după un incendiu stârnit INTENŢIONAT!
Articolul următorMarius Bodea: „Alegerile din 26 mai ar putea fi ultimele libere“!