Scandalul creat de tăierea brazilor din fața Palatului Culturii ar avea la bază un conurs de soluții lansat în 2016 de Primăria Iași, după cum susțin reprezentanții municipalității.

„Proiectul presupune îndepărtarea vegetaţiei îmbătrânite, bolnave, dezordonate şi inestetice, montarea de rulouri de gazon cu sisteme de irigare automată, plantarea de ansambluri florale şi vegetale, redesenarea şi modernizarea aleilor pietonale”, susțin reprezentanții primăriei.

Proiectul menționat se află în licitaţie pe platforma electronică de achiziţii publice. Este a doua încercare a municipalităţii ieşene de a găsi un proiectant care să realizeze documentaţia pentru reabilitarea esplanadei Palatului Culturii.

Preţul de start oferit a fost crescut de la 200.000 lei la 250.000 lei, iar durata de realizare, de la patru la cinci luni.

Anul trecut nu s-a înregistrat nicio ofertă, iar acum termenul de depunere este 11 aprilie. Câştigătorul va fi anunţat cel mai târziu pe 11 august.

Suprafaţa care face obiectul contractului este de 17.317 mp, respectiv Piaţa Palatului Culturii (14.506) mp şi spaţiul verde din spatele clădirii (2.811 mp).

Conform caietului de sarcini, tema de proiectare vizează reamenajarea spaţiilor verzi, amenajări peisagistice, alei pietonale, obiecte de mobilier urban, amenajarea acceselor rutiere pentru trafic ocazional (aprovizionare, intervenţii etc), iluminat funcţional şi ambiental, sistem Wi-Fi, sistem de supraveghere video integrat cu cel existent Ia nivelul municipalităţii, dar şi integrarea în gândirea arhitecturală şi în circuitul pietonal a monumentelor „Biserica Sf. Nicolae Domnesc“ şi „Casa Dosoftei“.

Dacă va fi desemnat un câştigător, Piaţa Palatului s-ar putea transforma în şantier anul viitor.

Articolul precedentMedicii ieşeni cer ca timpul petrecut în gărzi să fie considerat vechime în muncă
Articolul următorGALERIE FOTO: Accident MORTAL la Răducăneni – trei TIR-uri, implicate!