Trei dintre angajatele unei creșe din Iași și coordonatoarea instituției au fost demise vineri de primarul Mihai Chirica, după ce în spaţiul public au apărut înregistrări audio în care copiii ar fi fost jigniți. 

Totul a pornit după ce părinţii unui copil de 3 ani ar fi înregistrat pe ascuns ceea ce se întâmpla în timpul în care micuţul era la creşă. Aceștia au devenit îngrijoraţi în momentul în care copilul a început să refuze să meargă la creşă.

După ce informaţia a apărut în spaţiul public, primarul Chirica a dispus efectuarea unei anchete în urma căreia a decis concedierea a două infirmiere, a unei asistente medicale şi a coordonatorului creşei.

Astfel, edilul-șef a decis încetarea de îndată a raporturilor de muncă cu cele două infirmiere. Primarul a luat aceeași măsură și în ceea ce privește coordonatoarea grupei în care lucrau cele două infirmiere, precum și coordonatoarea Creșei nr. 10.

Încetarea raporturilor de muncă a celor patru angajate devine efectivă începând de vineri. De asemenea, edilul a decis sancționarea cu avertisment a directorului Direcției Creșe, instituție aflată în subordinea Primăriei Municipiului Iași. 

Este foarte regretabil ce s-a întâmplat, dar am speranța că este un caz izolat. Arată nivelul de degradare morală în care ne zbatem de mult timp, îl descoperim la cele mai de jos trepte ale societății, dar, din păcate, a ajuns să afecteze și educația copiilor noștri. Nu avem dreptul să ne jucăm cu educația copiilor noștri și nu putem tolera un astfel de limbaj de maidan rostit în fața copiilor noștri! Angajatele în cauză nu au niciun fel de scuză pentru limbajul lor și nu voi admite sub nicio formă un astfel de comportament! Am puterea de a ierta, dar nu în școală, în grădiniță sau în creșă! Noi am luat deja măsurile care țin de competența noastră, mai multe vor face Poliția și Parchetul. Sper ca acest caz scandalos să fie o lecție pentru angajații din celelalte creșe și din întregul sistem de învățământ”, a declarat primarul Mihai Chirica. 

Cel mai probabil, sancțiunile ar putea fi contestate în instanță de către angajatele vizate, iar acestea ar putea chiar avea câștig de cauză, în condițiile în care au fost înregistrate fără știrea lor și de pe un aparat nelegal.

Mai mult, angajatele ar putea contesta că vocile de pe înregistrări sunt ale lor.

 

Articolul precedentPatru indivizi, arestați la Iași pentru că ar fi păcălit statul francez cu 1,7 milioane de euro!
Articolul următorSCANDAL: Note bune pentru SEX! Numele unei universități ieșene, implicat