Consiliul Județean Iași alocă suma de 17.037.800 lei pentru achiziționarea unui echipament medical de radiochirurgie stereotactică de tip Gamma Knife pentru Spitalul de Neurochirurgie. Achiziția a fost scoasă la licitație pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), iar data de deschidere a ofertelor este 18 octombrie 2019, ora 15:00.

Operatorii economici interesați pot solicita clarificări sau informații suplimentare, cu minimum 19 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor.

Consiliul Județean alocă sumele necesare atât achiziționării aparaturii, cât și pentru amenajarea spațiului adecvat.

Tratamentul cu Gamma Knife este o formă de radiochirurgie care permite razelor extrem de concetrate de radiații să fie conduse direct la leziune, fără să afecteze țesutul sănătos. În cazul tumorilor cerebrale, Gamma Knife elimină necesitatea operației tradiționale. Intervenția nu presupune spitalizarea pacientului, nu prezintă complicații și se face fără anestezie generală. Pacienții se pot întoarce la activitățile cotidiene imediat după procedură.

Prin achiziționarea acestui aparat, Spitalul de Neurochirurgie va deveni singura unitate medicală din România care va deține cel mai recent model de Gamma Knife.

Articolul precedentConcurs de selecție pentru admiterea la Centrul de Excelenţă Iaşi
Articolul următorIMPACT: Fetiţă, lovită de un TIR!