Procedura de licitație restrânsă pentru achiziția serviciilor de proiectare în vederea elaborării proiectului tehnic necesar execuției lucrărilor aferente proiectului „Construirea Spitalului Regional de Urgență Iași” și servicii de asistență tehnică a fost lansată, pe platformele electronice de specialitate ale României și Uniunii Europene (SICAP și JOUE).

Valoarea estimată a contractului de servicii este de 63.829.354,57 lei fără TVA, iar toți cei interesați au termen de depunere a candidaturilor data de 31 ianuarie 2020.

„Lansarea marilor proiecte de infrastructură reprezintă un punct strategic în programul de guvernare. Proiectul Spitalului Regional Iași este cel mai avansat. Practic, astăzi am lansat oficial procedura de achiziție a serviciilor de proiectare a viitoarei unități spitalicești. Cei care câștigă licitația, au termen un an de zile de la semnarea contractului să termine proiectul tehnic, ulterior se va demara procedura de licitație și construcția efectivă a spitalului”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

Reprezentanții Ministerului Sănătății pregătesc și procedura de achiziție publică de servicii pentru verificarea tehnică a proiectului tehnic de execuție al Spitalului Regional Iași.

Numărul total de paturi al Spitalului Regional Iași va fi de 850. La acestea se adaugă centrele ambulatorii integrate.

Proiectul pentru spitalul regional de la Iași are toate avizele în termen conform certificatelor de urbanism, inclusiv acordul de mediu, iar până la începutul lunii februarie 2020 se estimează semnarea contractelui de finanțare.

Articolul precedentLipsă de interes pentru construirea a două grădinițe din bani europeni
Articolul următorPlângeri la DNA Iași împotriva managerilor de la Spitalele „Sf. Spiridon“ și Socola