Din cauza răspândirii virusurilor gripale într-un ritm îngrijorător, conducerea Spitalului „Sf. Spiridon” Iași a decis să schimbe intervalul orar de vizite. Astfel, pacienții internați vor putea fi vizitați doar în intervalul orar 14:00-17:00. Noul regulament prevede și faptul că doar un singur membru al familiei are dreptul de a intra în salon.

„Conducerea Spitalului a decis că vizitele la pacienții internați se pot face zilnic, doar într-un interval de trei ore stabilite, de către un membru al familiei. Se insistă asupra necesității respectării regulilor de igienă pentru evitarea răspândirii virusurilor gripale”, spune prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

De la începutul lunii ianuarie, în Iași s-au înregistrat deja nouă cazuri de gripă. Medicii sunt alertați de faptul că, anul acesta, cazurile de gripă ar putea fi mai multe și mai grave decât în anii precedenți.

Spre deosebire de alți ani, anul acesta circulă ambele tulpini de virus, A și B. Dacă nu v-ați vaccinat, vă puteți feri de gripă prin măsurile de igienă individuală. Medicii recomandă spălatul pe mâni, evitarea zonelor aglomerate, iar dacă mergeți în vizită în spitale, acoperiți nasul și gura cu mască de protecție.

Articolul precedentMesaj transmis de noul președinte al Politehnicii Iași, Ciprian Paraschiv: „E momentul să mă întorc şi să lucrez acolo unde a început povestea“
Articolul următorPrimarul Iașului declară război firmelor de videochat din oraș