Trei persoane au ajuns marți la spital, în urma producerii unor accidente de circulaţie grave.

Medicii ieşeni au precizat faptul că unul dintre accidente a avut loc în localitatea Dobrovăţ, unde o maşină sa izbit de un cap de pod, după care s-a rostogolit de câteva ori.

În urma impactului au rezultat două victime, respectiv şoferul, în vârstă de 22 de ani, care a suferit un traumatism craniocerebral cu plagă contuză, contuzii splenice şi pulmonare. Acesta a fost internat la SecţiaChirurgie. De asemenea,pasageruldin partea dreaptafaţă, în vârstă de 19 ani, a suferit un traumatism craniocerebral cu plagă contuză, precum şiofractură de bazin fără deplasare. Pacientul a fost internat în Clinica Ortodpedie a Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Spiridon, din Iaşi”, a declarat marți prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, şefa UPUSMURD Iaşi

Un alt accident rutier a avut loc marți în localitatea ieşeană Leţcani. În urma impactului, M.B., o femeie în vârstă de 51 de ani, a suferit mai multe leziuni. 

Pacienta a fost adusă cu politraumatism în urma unuiaccident rutier. În calitate de pieton, femeia a suferit o fracturăla umărul stâng, la clavicula stângăfractură în treimea medie gambei dreptefractură la aripa sacrată stângăfractură apofiză transversă stânga cu minimă deplasare, hemoperitoneu şi şoc hemoragic. Pacienta a fost internată în Clinica Ortopedie – ATI a Spitalului Sfântul Spiridondin Iaşi”, a adăugat Diana Cimpoeşu, şefa UPUSMURD Iaşi.

În ambele cazuri, pe lângă echipajele medicale care au acordat primul ajutor şi au preluat victimele, transportândule la spital, la faţa locului s-au deplasat şi echipaje ale Poliţiei Rutiere ieşene.

Oamenii legii au întocmit dosare penale pentru vătămare corporală din culpă, urmând a stabili ce anume sa întâmplat în cele două situaţii. 

Articolul precedentȘase blocuri cu risc seismic, de pe Șoseaua Națională, vor fi reabilitate
Articolul următorPrimarul Iaşului a semnat pentru un referendum privind unirea Basarabiei cu România