Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în cazul a doi bărbaţi, care deţineau documente false – o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, respectiv o asigurare internaţională tip carte verde.

Astfel, recent, la PTF Sculeni a ajuns, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în România, cetăţeanul din Republica Moldova Alexei O., în vârstă de 28 de ani, pasager într-un microbuz marca Mercedes Benz, ce efectua o cursă ocazională pe ruta Republica Moldova – Cehia.

La efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei şi bagajelor, a fost descoperită asupra tânărului o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, având imprimată fotografia acestuia. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au stabilit că documentul în cauză este fals.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a procurat documentul de la un conaţional ale cărui date nu le cunoaşte, plătind suma de 100 de euro, şi că urma să folosească documentul în Cehia, pentru a ocupa mai uşor un loc de muncă. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Câteva ore mai târziu, în acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, românul Mihail P., în vârstă de 33 de ani, conducând un autoturism marca BMW, înmatriculat în Lituania.

La efectuarea de verificări suplimentare în bazele de date, ocazie cu care au constatat că mijlocul de transport figurează cu înmatricularea suspendată, din data de 14 iunie 2018, menţiuni făcute de către autorităţile din Lituania. Totodată, poliţiştii de frontieră au mai stabilit faptul că asigurarea internaţională tip carte verde nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond specifice uneia autentice, fiind falsă.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul figurează cu înmatricularea suspendată şi nici despre faptul că asigurarea internaţională este falsă.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material sub semnătură privată şi uz de fals.

Articolul precedentUtilaje noi pentru Direcţia de Drumuri Iaşi, necesare deszăpezirii
Articolul următorMinistrul Apărării, în vizită la Iaşi