Doi indivizi au primit o pedeapsă totală de peste un deceniu de puşcărie, după ce au fost acuzaţi că ar fi încercat să facă moarte de om. 

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au dispus condamnarea lui Petru P. la şapte ani de închisoare, pentru tentativă la omor.

În acelaşi dosar, Traian B. a primit o pedeapsă rezultantă de patru ani şi şase luni de închisoare, pentru complicitate la tentativă la omor.

Instanţa dispune confiscarea specială, în folosul statului, de la inculpatul Petru P. a cuţitului cu lungimea de 30 de centimetri, ce a fost utilizată la comiterea infracţiunii, iar de la inculpatul Traian B. a bâtei cu dimensiunea de 1,72 metri, destinată a fi folosită la comiterea infracţiunii, au menţionat magistraţii ieşeni.

De asemenea, judecătorii i-au obligat pe cei doi indivizi la plata unor despăgubiri. 

„Instanţa admite acţiunile formulate în cauză şi, în consecinţă, obligă inculpaţii să plătească, în solidar, despăgubiri în valoare totală de 6.033 de lei, către partea civilă Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, partea civilă Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de UrgenţSfântul Spiridondin Iaşi, au adăugat magistraţii ieşeni. Sentinţa nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Procesul celor doi indivizi a început pe data de 7 iunie 2018. Conform anchetatorilor, pe data de 17 mai 2018, cei doi ar fi fost implicaţi întrun scaldal cu un bărbat, după izbucnirea unui scandal.

Oamenii legii au adăugat că, în ziua respectivă, aceştia ar fi sărit la bătaie, înarmaţi cu un cuţit şi, respectiv, o bâtă, la bărbatul amintit.

În urma incidentului, victima a fost transportată de urgenţă la spital, după ce a fost lovită şi a suferit diverse leziuni. Astfel, victima a ajuns atât la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, cât şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Sfântul Spiridon, din Iaşi.

În urma consultului, diagnosticării şi aplicării tratamentului de specialitate, medicii ieşeni au ajuns la concluzia că viaţa victimei a fost pusă în pericol de leziunile suferite.

Pe de altă parte, la 18 mai 2018, cei doi suspecţi au fost reţinuţi şi, mai apoi, arestaţi preventiv de către magistraţii ieşeni. 

Articolul precedentIeșean pedepsit de magistrați din pricina etnobotanicelor
Articolul următorPedepsit pentru operaţiuni financiare frauduloase