Inspectorii DSVSA Iași au efectuat în weekend trei controale în piețele agroalimentare Nicolina, Hala Centrală și Piața Chirilă.

La piața Nicolina au fost verificate 11 unități, aplicându-se patru amenzi contravenționale și patru avertismente. Au fost confiscate 6 kg de carne pasăre congelată. Neconformitățile sancționate contravențional au fost comercializarea cărnii de pasăre sub formă vrac, țn condiții de igienă necorespunzătoare, cu ambalaje deteriorate și neetichetate corespunzător (2 amenzi de 2.000 lei); comercializarea produselor lactate în condiții necorespunzătoare de igienă (o sancțiune de 1.000 lei); lipsa spațiilor destinate depozitării SNCU (o amendă de 800 lei).

S-au aplicat 4 avertismente, la producătorii primari pentru lipsa vizelor trimestriale la fișele de sănătate ale animalelor.

La piața Chirilă a fost dată o sancțiune în valoare de 600 lei și s-a dispus confiscarea preparatelor din carne fără elemente de identificare și fără documente de proveniență, în cantitate de aproximativ 10,5 kg, 10 ouă, 1 kg brânză de vaci și 2 litri lapte de vacă.

Articolul precedentRestricții de circulație pe Bulevardul Primăverii
Articolul următorArestaţi preventiv pentru tentativă la omor