Doi bărbaţi din comuna Belceşti au fost arestaţi preventiv, după ce ar fi încercat să omoare un consătean.

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au decis arestarea lui Petru P. şi a lui Iulian B. Instanţa admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi şi, în consecinţă, ia faţă de inculpaţi măsura arestării preventive pe o perioadă de câte 30 de zile, pentru tentativă la omor”au menţionat magistraţii. Cei doi au contestat măsura preventivă.

Cei doi bărbaţi, cu vârste de 37, respectiv 27 de ani, au fost reţinuţi la sfârşitul săptămânii trecute, fiind suspectaţi că lau băbat în spital pe un consătean de 28 de ani. 

Oamenii legii au precizat că, în seara zilei de 17 mai 2018, victima a mers pe imaşul din localitatea Belceşti, pentru a-şi aduce calul acasă, moment în care, pe fondul unui conflict mai vechi, cei doi suspecţi ar fi sărit asupra lui. 

Anchetatorii au adăugat că, în încăierare, victima a fost înjunghiată în spate cu un cuţit. După stingerea conflictului, cei doi au plecat, iar un sătean a anunţat Poliţia şi Ambulanţa. Victima a fost transportată de urgenţă la spital, unde medicii au constatat că viaţa acesteia a fost pusă în pericol de leziunile suferite.

Mai apoi, poliţiştii i-au identificat şi reţinut pe suspecţi, iar instanţa a şi decis arestarea lor preventivă, sub acuzaţia de tentativă la omor.  

Articolul precedentAmenzi date în piețele ieșene
Articolul următorAccident cu o victimă lângă Filarmonica ieșeană