Direcția de Sănătate Publică Iași a demarat o anchetă epidemiologică la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” Iași după ce mai multe persoane au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași.

Investigațiile au fost declanșate în data de 24.09.2018, imediat după raportarea evenimentului de către Spitalul de Boli Infecțioase “Sf. Parascheva” Iași.

Din numărul total de consumatori (64 studenți, 12 preoți și 6 maici), 14 persoane au fost internate în data de 24.09.2018 în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, începând cu ora 1300, cu diagnosticul de observație TIA.

Formele clinice au fost ușoare, iar simptomatologia a fost următoarea: dureri abdominale, grețuri, vărsături, scaune, frisoane, cefalee și ameteli. Distribuția pe grupe de vârstă a cazurilor a fost: 15-19 ani – 5 cazuri, 20-24 ani – 7 cazuri și 25- 34 ani – 2 cazuri. Din datele disponibile până în prezent reiese că din momentul cazării, studenții au beneficiat de masă la cantină, dar au consumat și alimente aduse de acasă. În cadrul anchetei au fost recoltate 12 probe de aliment din meniul servit în perioada 22-24.09.2018. În prezent, personalul DSP recoltează probe de sanitație de la nivelul blocului alimentar și exsudate nazale de la personalul care prepară mâncarea. Ancheta epidemiologică este în desfășurare iar rezultatele acesteia vor fi comunicate ulterior“, a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iași.

Articolul precedentPeste 1.200 de locuri de muncă, disponibile pentru șomerii ieșeni
Articolul următorEuroparlamentar: Firea și Dragnea au mimat un conflict pentru a-i ține pe naivi cu sufletul la gură