În perioada 18-22 iunie 2018, echipa de fotbal a angajaţilor din cadrul Penitenciarului Iaşi şi lucrători ai Penitenciarului Brăila vor constitui lotul echipei reprezentative a României.

Aceştia vor participa la cea de-a XIV-a ediţie a Campionatului European de Fotbal între echipele sistemelor penitenciare  EURO4PRIS. Competiţia se va desfăşura în Republica Moldova, la Complexul Sportiv al Federației Moldovenești de Fotbal din localitatea Vadul lui Vodă. 

Ca urmare a invitaţiei de participare la Campionatului European de Fotbal între echipele sistemelor penitenciare EURO4PRIS, lansată de către Departamentul Instituțiilor Penitenciare din Republica Moldova, în spiritul menţinerii şi dezvoltării unor bune relaţii între lucrătorii de penitenciare din ţările Uniunii Europene, prin intermediul ambasadorului comun – sportul, conducerea Penitenciarului Iaşi a răspuns pozitiv şi în acest an la iniţiativa de a lua parte la acest gen de competiţii sportive internaţionale.

Începând din anul 2004, echipa de fotbal constituită la nivelul Penitenciarului Iași a participat la şase ediții ale Campionatului European de Fotbal al Personalului de Penitenciare.

La prima participare la Campionatul European de Fotbal destinat personalului de penitenciare, în anul 2004, la Nymburk, în Cehia, echipa de fotbal a obținut locul III și medalia de bronz, precum și aprecierea unanimă a organizatorilor și participanților pentru eleganța în comportare și jocul spectaculos prestat.

La ediția a VIII-a a campionatului, organizată în 2006, la Venarey les Laumes, în Franța, echipa României a obținut locul VI, iar, la ediția a IX-a, care s-a desfășurat în 2008, la Nitra, în Slovacia, a obținut locul IV.

La ediția a X-a, din 2010, organizată la Medulin, în Croația, România a obținut locul II după o finală susţinută cu echipa reprezentativă a Cehiei, finală pierdută în urma loviturilor de departajare.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor din România, cu implicarea Penitenciarului Iaşi, a organizat ediţia a XI-a a Campionatul European de Fotbal al Personalului de Penitenciare „EURO 2012“ la Iaşi, toate eforturile fiind răsplătite prin câştigarea titlului de campioană de către echipa reprezentativă a sistemului penitenciar din România.

La ediția a XI-a, din 2014, organizată la Klagenfurt, în Austria, România a ocupat locul secund, după finala jucată cu reprezentativa Slovaciei.

Aceasta este cea de-a XIV-a ediţie din cadrul Campionatului European de Fotbal între echipele sistemelor penitenciare la care reprezentanta României va avea de luptat pentru obţinerea titlului de campioană, purtându-şi cu mândrie steagul tricolor în faţa reprezentantelor celorlalte ţări participante, şi anume Republica Moldova, Cehia, Slovacia, Turcia, Estonia, Polonia și Bulgaria.

Implicarea reprezentanţilor Penitenciarului Iaşi în sprijinirea acestei activităţi are drept scopuri consolidarea cooperării internaţionale profesionale, stabilirea de contacte pentru schimburi ulterioare de informaţii şi experiențe şi, nu în ultimul rând, crearea unei imaginii pozitive a României în rândul partenerilor din cadrul ţărilor membre Uniunii Europene care vor lua parte la eveniment”, au precizat reprezentanţii Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi.

Articolul precedentEscrocii nu mai au succes la pensionarii ieșeni: de ce nu mai funcționează metoda “Accidentul”!
Articolul următorTrei cetățeni străini, fără forme legale de ședere în România