Până în această dimineață, peste 60.000 de oameni s-au închinat la moaștele Sfintei Parascheva. Coada a fost toată noaptea până la stâlpul 42, ceea ce înseamnă peste doi kilometri lungime.

Aproximativ 8.000 de persoane așteaptau în această dimineață să se închine la moaștele Sfintei Parascheva și ale Sfintei Ecaterina, timpul de așteptare variind între șapte și opt ore.

În ceea ce privește numărul persoanelor care au necesitat asistență medicală, acesta s-a mărit cu peste o treime, în condițiile în care aseară, înainte de a începe pelerinajul Calea Sfinților, aproximativ 105 persoane solicitaseră intervenția medicilor pentru diferite condiții ușoare, fără a fi raportate cazuri grave, pe parcursul nopții numărul total a ajuns la 150, din care 10 au fost transportate la spital în total de la începutul pelerinajului.

Jandarmii au intervenit pentru restabilirea ordinii aplicând 13 sancțiuni, valoarea cumulată a acestora fiind de 2.400 de lei.

De la începutul pelerinajului au fost peste 100 de persoane care au solicitat asistenţă medicală, şase dintre ele fiind transportate la spital, fără a exista probleme grave.

Articolul precedentMii de sarmale pentru pelerini
Articolul următorProiect politic lansat de Cătălin Ivan