Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au propus arestarea preventivă a lui Adrian Vartic, cercetat în stare de reţinere pentru săvârșirea infracțiunii de omor asupra unui membru de familie.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași a admis propunerea procurorilor și a dispus măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile în acest caz.

S-a reținut că, în cursul zilei de 8 octombrie 2018, inculpatul Vartic Adrian (în vârstă de 38 de ani) şi concubina acestuia M.E. (în vârstă de 32 de ani) au consumat, în timp ce se aflau pe raza satului Doroşcani, din comuna Popeşti, județul Iaşi, fiecare în alt anturaj, cantităţi impresionante de alcool, până au ajuns în stare de ebrietate. În jurul orei 16.30, inculpatul a revenit la locuinţa comună, unde se afla deja concubina sa. Reproşându-i acesteia din urmă că a băut, inculpatul i-a aplicat câteva lovituri de picior şi pumn peste corp, în urma cărora victima a fost proiectată de marginea unui pat din încăperea în care a fost agresată, a declarat marţi Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Conform acesteia, ulterior, individul a plecat în sat, a mai consumat o bere la un bar, după care s-a întors acasă, unde a găsit-o pe victimă căzută în mijlocul camerei în care o lăsase, constatând că era decedată.

Potrivit raportului medico-legal de necropsie întocmit de Institutul de Medicină Legală Iaşi, moartea victimei s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii consecutivă unui traumatism cu fracturi costale, hemiperitoneu, ruptură de splină şi alte leziuni incompabile cu viaţa”, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Articolul precedentA vrut să îşi ciopârţească soţia cu securea. Un prieten l-ar fi ajutat
Articolul următorPenicilina Iași, exclusă din campionat!