Băiatul de 10 ani, din Botoşani, atacat și muşcat de câini, pe 19 februarie, a fost detubat și respiră singur, conform informațiilor G4Media. Acesta se află în continuare internat în secția ATI a Spitalului pentru Copii “Sfânta Maria” din Iași și are o evoluție favorabilă, potrivit medicilor, relatează G4Media.ro.

 

Luni, managerul Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, Alina Belu, a declarat că medicii fac tot posibilul pentru a salva băiatul de 10 din Botoşani muşcat de câini.

„În cursul zilei de ieri (duminică – n.r) pacientul a fost supus unor intervenţii chirurgicale efectuate de o echipă multidisciplinară. El este în continuare într-o stare critică dar stabilă, intubat şi ventilat mecanic. Sperăm la o evoluţie favorabilă. Important este să fie stabilizat hemodinamic şi să respire singur. Din acel moment putem spune că viaţa nu îi mai este pusă în pericol şi se vor începe paşii de reconstrucţie a părţilor care au fost sfâşiate de către câini”, a declarat luni managerul Spitalului pentru Copii „Sf. Maria”.

Între timp, bărbatul care și-a lăsat câinii liberi pe stradă și care l-au sfâșiat pe copilul în vârstă de 10 ani a fost reținut.

El este acuzat că nu a luat măsurile necesare, astfel încât animalele să nu poatăm ieşi pe drumul public.

Cât privește starea de sănătate a copilului, acesta are mai multe leziuni la nivelul corpului, dar și lipsa uneia dintre urechi. 

Potrivit primelor verificări, animalele ar fi ieșit din curtea proprietarului și l-au atacat direct pe copil. 

În acest caz a fost întocmit un dosar penal iar autoritățile continuă cercetările pentru a stabili cum s-a produs incidentul. 

Articolul precedentMigrant palestinian şi călăuza sa, cercetaţi de poliţiştii pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat şi trafic de migranţi
Articolul următorAutobuzele din Iași vor avea în dotare un sistem prin care şoferii sunt avertizaţi în cazul unui accident iminent