În urma acțiunilor din ultima săptămână ale polițiștilor de la Transporturi, au fost identificați 10 urmăriți național și 18 minori lipsiți de supraveghere. 

În 25 de situații, polițiștii au intervenit pentru ajutarea persoanelor aflate în dificultate, salvând viața unor persoane.

Sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, agenții au acționat pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare, verificând 195 de obiective (aerogări, obiective economice, rute feroviare și navale) și patrulând în 398 de stații de cale ferată și în 397 de trenuri de călători.

Astfel, în urma acțiunilor, polițiștii au prins 10 urmăriți la nivel național, au găsit 18 minori lipsiți de supraveghere (care au fost predați familiilor sau internați în centrele de plasament), dar și cinci deţinători de droguri.

Au fost prinse în flagrant delict 35 de persoane bănuite de comiterea de infracțiuni. În urma constatării unor infracțiuni de furt, distrugere, evaziune fiscală, contrabandă, braconaj piscicol și la regimul circulației, au fost întocmite 105 dosare penale“, au afirmat oamenii legii.

Potrivit acestora, pentru neregulile găsite în urma controalelor pe linia comerțului ilegal, a siguranței transporturilor pe apă, a braconajului piscicol și a contrabandei, au fost aplicate 68 de amenzi, în valoare de 73.940 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost indisponibilizate produse din carne, lactate, legume, pește, instrumente ilegale de pescuit, țigări și alcool.

De remarcat este faptul că agenții din cadrul Postului de Poliţie Transporturi Ferate Iaşi au fost sesizaţi de un barman cu privire la faptul că cineva i-ar fi furat un plic din tejghea, plic în care se aflau încasările din ziua respectivă.

Cercetările polițiștilor au dus în scurt timp la identificarea celui bănuit de furt, pe numele căruia a fost întocmit un dosar penal. 

Articolul precedentCreşteri de debite pe Prut şi Jijia, anunţate de hidrologi
Articolul următor„Caravana Unirii” a pornit din centrul Iașului