Doi dintre indivizii acuzați că au participat la un scandal cu săbii și spray-uri lacrimogene în centrul Iașului au fost condamnați de judecători.
Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de procurori cu Constantin Vandam.
“Instanța admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat între Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași şi inculpatul Constantin Vandam. Condamnă inculpatul la șase luni de închisoare, cu suspendare, pentru comiterea infracțiunii de tulburarea liniștii și ordinii publice”, au menționat magistrații.
Aceștia au admis și acordul încheiat de procurori cu Constantin Diego, care a primit aceeași pedeapsă. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată.
În urmă cu câteva luni, cei doi au fost trimiși în fața instanței, după bătaia care a avut loc la finele anului trecut în centrul oraşului.
Anchetatorii au menţionat că, în dimineaţa zilei de 29 octombrie 2017, într-un local din zona Palas, între mai multe persoane a izbucnit un conflict, ce a continuat cu urmăriri în trafic cu SUV-uri BMW şi Mercedes, până în zona Canta, unde a fost încleştarea finală. Unii au fost ridicaţi de pe stradă şi duşi la spital.
Potrivit procurorilor, totul a pornit de la faptul că unul dintre bărbaţi a postat pe Facebook faptul că se află în Clubul „Fratelli”, pentru a-şi sărbători ziua de naştere. Tabăra adversă ar fi considerat asta o provocare, motiv pentru care s-a deplasat chiar acolo, pentru a se înfrunta. Numai că „rivalii” plecaseră, fiind urmăriţi în trafic.
Oamenii legii au spus că, în zona Canta, tabăra urmăritoare ar fi sărit cu pari, săbii şi spray-uri lacrimogene pe maşina celorlalţi. Victimele au sunat atunci la 112. Procurorii spun că, deşi era noapte, mai multe persoane de la blocurile din apropiere au fost trezite de zgomote şi ar fi observat scenele violente.
Articolul precedentDumitru Oprea: „Democrația românească în fața liberalismului de Teleorman!“
Articolul următorDrogurile le-au adus pedepse din partea magistraților