Bebe

O fetiţă în vârstă de 11 luni a murit din cauza rujeolei la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ din Iaşi. Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), este vorba de un copil din judeţul Botoşani, care nu fusese vaccinat antirujeolic. Bebeluşul a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, împreună cu fratele său în vârstă de cinci ani, de la care a contactat boala.

Acesta este cel de-al 57-lea deces cauzat de rujeolă înregistrat de la începerea epidemiei din ţară, şi al şaptelea din judeţul Iaşi. Municipiul Iaşi s-a clasat, în ultima săptămână, pe primul loc la numărul de cazuri raportate, înregistrând 84 de îmbolnăviri. Pe locul al doilea şi al treilea în topul spitalelor cu bolnavi de rujeolă s-au aflat Constanţa, cu 42 de îmbolnăviri, şi Neamţ, cu 41, numărul bolnavilor fiind în jumătate faţă de Iaşi.

Din cauza numărului în creştere a îmbolnăvirilor, Spitalul de Boli Infecţioase a păstrat pavilionul separat pentru bolnavii de rujeolă, pe care l-a creat când epidemia a început să se accentueze.

Până în prezent, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România sunt de 14.142, dintre care 57 decese.

Articolul precedentUn deținut, dus la spital după ce a înghițit linguri și pastile
Articolul următorSuicid, în direct, pe o rețea de socializare!