Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunțat că un pacient cu virus gripal, de la Institutul Oncologic din Iaşi, a decedat.

Este vorba de un bărbat de 53 de ani din Galaţi, cu virus gripal de tip A, subtip H3, care suferea de leucemie în fază terminală şi care nu fusese vaccinat anti-gripal.

De la începutul sezonului fost confirmate 67 de cazuri de gripă, dintre care cele mai multe, 36, sunt cu virus A nesubtipat, 19 cu virus AH3, 11 cu virus AH1 şi unul cu virus B. În Iaşi au fost confirmate până în prezent doar două cazuri de gripă de tip A, nesubtipate, care se află în atenţia medicilor. Până la sfârşitul anului 2018 au fost vaccinate antigripal 1.187.159 de persoane din grupele cu risc şi conform CNSCBT,  evoluţia virusului gripal nu a fost accentuată în ultima perioadă. „Activitatea gripală a evoluat cu intensitate scăzută, înregistrându-se focare locale în judeţul Braşov, municipiul Bucureşti şi cazuri sporadice în unele judeţe“, se precizează într-o comunicare a CNSCBT. În sezonul rece 2017-2018, în România au fost înregistrate 129 de decese din cauza gripei şi peste 1.700 de îmbolnăviri.

Articolul precedent„Liberele“ pensionarilor, valabile până în aprilie
Articolul următorIeșenii pot spune primarului pe ce să cheltuie banii din bugetul local