Asociația EuroDemos a organizat pe pietonalul Ștefan cel Mare, în fața sediului Primăriei Municipiului Iași, o „cafenea publică” cu puncte de informare privind cunoașterea politicilor de coeziune ca factor de consolidare a identității europene.

Proiectul se desfășoară în perioada 15 martie 2018 – 15 martie 2019 și are ca scop creșterea gradului de conștientizare a opiniei publice cu privire la rolul politicii de coeziune a Uniunii Europene ca modalitate de creștere a sentimentului de apartenență al cetățenilor la comunitatea europeană.

Cetățenii sunt încă insuficient conștienți de rezultatele politicii de coeziune și de impactul acestora asupra vieții lor. Potrivit Eurobarometrului publicat în iunie 2017, doar 35% dintre cetățeni sunt conștienți de proiectele finanțate de politica de coeziune a UE în regiunile lor.

„Este un proiect desfășurat de EuroDemos cu finanțarea Uniunii Europene. Practic, vrem ca cetățenii să conștientizeze beneficiile pe care le-au adus în țara lor politicile de coeziune în 30 de ani de activitate. Activitatea de pe pietonal este de tip cafenea publică: invităm cetățenii la o cafea și la o discuție despre cunoștințele pe care ei le au despre politica de coeziune, care sunt feedback-urile, opiniile, nevoile și eventual soluțiile pe care aceștia le propun pentru ca ele să fie transmise mai departe”, a declarat Ana Cristina Zacornea, președinte executiv al EuroDemos și coordonatorul proiectului.

Politica de coeziune oferă investiții în toate regiunile din UE, reprezintă o treime din bugetul total al UE, sprijină crearea locurilor de muncă, creșterea economică și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor din UE.

Articolul precedentS-au stabilit datele alegerilor pentru șefia PSD Iași
Articolul următorRAZIE în traficul din judeţ: sute de amenzi date de oamenii legii