Primăria Iași a anunțat că analizează posibilitatea contractării unui credit pentru amenajarea căilor de acces necesare Spitalului Regional de Urgenţă (SRU) din Moara de Vânt. Valoarea creditului ar fi de 34 milioane euro.

În paralel, există şi o alternativă pentru obţinerea unei părţi din suma necesară sub forma unei finanţări nerambursile, anul acest fiind semnat un acord în acest sens cu Banca Europeană de Investiţii.

„Toată reţeaua de drumuri care va trebui făcută pentru a avea accesibilitate la Spitalul Regional de Urgenţă încercăm să o susţinem noi, municipiul Iaşi, chiar dacă va trebui să contractăm un credit. Deja am făcut o estimare la circa 34 milioane euro, nu contează, e pentru Iaşi, e pentru Regiunea de Nord-Est şi trebuie să facem un efort pentru asta“, a declarat primarul Mihai Chirica.

Edilul a adăugat că, în ceea ce priveşte proiectul SRU, documentaţiile au fost finalizate şi şi-a exprimat speranţa ca Ministerul Sănătăţii să depună cererea de finanţare la Comisia Europeană până la sfârşitul acestui an.

Valoarea investiţiei se ridică la 396 milioane euro, fără TVA, iar, până în prezent, au fost asiguraţi doar 100 milioane euro. Pentru restul sumei, Guvernul a început, în luna septembrie, negocieri cu forurile europene pentru suplimentarea fondurilor stabilite iniţial prin acordul de finanţare semnat în anul 2014.

Având în vedere valoarea mare a investiţiei şi durata de execuţie, proiectul SRU ar putea fi implementat până în 2027.

Articolul precedentSediu mai mare pentru Continental pe bulevardul Poitiers
Articolul următorȘofer prins rulând cu peste 100 km/h, pe o șosea din Iași