Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 715 persoane, 65 de autovehicule și 44 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
În perioada 24-31 august au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 438 de persoane care fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen, în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE, din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 25 de mandate europene de arestare, au prins 119 persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, printre care și ieșeni, 98 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 12 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României au fost ridicate 23 de documente și opt permise de înmatriculare, au fost găsite 30 de autovehicule și două plăcuțe de înmatriculare, ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 277 de persoane, căutate de autorităţile române, au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române. Dintre acestea, 39 erau urmărite de Poliţia Română, pe baza unor mandate europene de arestare.

Articolul precedentLa spital după agresiuni
Articolul următorSpațiu nou, cu 600 de locuri, la Penitenciarul Iași