Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat ieri că va solicita Parlamentului elaborarea unui proiect de lege pentru interzicerea benzinăriilor și duty-free-urilor din zona vamală.

„Benzinăriile duty free, magazinele, barurile și restaurantele duty free la intrarea în Republica Moldova și în regiunea transnistreană vor fi interzise”, a spus Maia Sandu.

„Am rugat colegii mei din Parlament să elaboreze și să înregistreze în regim de urgență un proiect de lege prin care se anulează benzinăriile „duty free”, precum și posibilitatea existenței magazinelor, barurilor și restaurantelor cu regim „duty free” la intrarea în Republica Moldova și la intrarea în regiunea transnistreană. Dincolo de faptul că prevederi legale de genul celor menționate nu există în nicio țară din lume, bugetul public național suportă pierderi de sute de milioane de lei drept urmare a implementării acestor legi, iar beneficiarul acestora este un personaj toxic implicat în afaceri dubioase, inclusiv în furtul miliardului”, a scris Maia Sandu pe Facebook, cu aluzie la omul de afaceri, ce deține 12 astfel de magazine.

Articolul precedentCea de-a III-a ediție de la Iași a Festivalul Iei – RomânIA Autentică, pe pietonalul Ștefan cel Mare
Articolul următorProgram prelungit la serviciile de paşapoarte din Iași, începând de luni