Direcția Națională de Drumuri și Poduri Iași a anunțat sunt șanse mari de ninsoare în zona Moldovei.

Potrivit unei prognoze specializate ANM pentru regiunea Moldovei, în intervalul 02 -03 decembrie, ora 14:00, temperatura aerului va fi sub 2°C în cursul nopții, în toată regiunea, iar ziua, în jumătatea de nord a acesteia. Temperaturi sub -7°C se vor înregistra doar la altitudini de peste 1000 m, cu viteze ale vântului de aproximativ 40 km/h la munte, dar local și în zonele mai joase, cu precădere în centrul și estul regiunii.

În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, predominant ninsoare în jumătatea de nord și mixte în rest, cu strat de zăpadă de peste 4 cm în 24 de ore înregistrat cu totul izolat, în zonele montane din nordul regiunii.

Se vor înregistra condiții de producere a poleiului sau a ploii înghețate în centrul și sudul Moldovei, iar condiții de producere a ghețușului se vor crea în cursul nopții, în cea mai mare parte a regiunii. De asemenea, în zonele montane vor fi chiar condiții de producere a viscolului, cu transport de zăpadă pe carosabil.