Polițiștii de imigrări din Iași au prins cetățeni străini din Turcia, Macedonia și din Republica Moldova, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de ședere.

Poliţişti din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Iaşi au desfăşurat acţiuni, în cooperare cu structuri cu atribuţii în sistemul de ordine şi siguranţă naţională, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă în rândul comunităţii.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, au fost depistaţi, cu şedere ilegală, 3 cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani, din Turcia, Macedonia și Republica Moldova.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că străinii au intrat legal în România, în baza unor vize de lungă ședere sau permise de ședere temporară în scop de studii, iar laexpirarea dreptului de şedere nu au părăsit teritoriul ţării noastre şi nici nu au întreprins demersuri pentru prelungirea acestuia.

Urmarea celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare, prin care sunt obligați să părăsească teritoriul României în cel mult 15 zile. Totodată, persoanele au fost sancţionate contravenţional cu avertisment.

 

Articolul precedentPsihiatrii ieşeni au aflat motivele pentru care deţinuţii comit infracţiuni
Articolul următorPensionar amendat din cauza unei căruţe