Primarul Iașului, Mihai Chirica, a declarat că a fost începută procedura de achiziție pentru modernizarea grădiniţei 13 din cartierul Tătăraşi, care va fi cea mai mare grădiniţă din municipiu.

„Este scoasă la licitaţie, aşteptăm depunerea ofertelor“, a declarat Mihai Chirica.

Edilul a menţionat că municipalitatea nu va muta grădiniţa „Moţoc“ din Tudor Neculai, chiar dacă va fi pusă în funcţiune grădiniţa cu program prelungit nr. 1 din Nicolina.

„Nu intenţionăm să mutăm grădiniţia Moţoc acolo. Încă plătim chirie, o să încercăm şi o negociere cu familia moştenitoare, poate reuşim să achiziţionăm noi această locaţie şi să rămână în continuare grădiniţă“, a spus primarul Chirica. Acesta a precizat că în Nicolina au fost finalizate lucrările la o creşă.

„Se va construi o grădiniţă în cartierul Bucium, legată de Şcoala Veronica Micle. Deja s-au contractat serviciile de proiectare şi consultanţă, contractul a fost încheiat pe 5 septembrie, iar valoarea este de 124.000 lei. Finanţarea (lucrărilor de execuţie, n.r.) o vom cere pe fonduri europene“, a menționat primarul.

O altă grădiniţă care urmează a fi construită este prevăzută pentru cartierul Dacia, în acest caz contractul de proiectare fiind de 147.000 lei.

În plus, au fost scoase la licitaţie două creşe, pentru ambele unităţi existând finanţare – 1,7 milioane lei pentru creşa nr. 10 şi 2,4 milioane lei pentru creşa nr. 1.

Articolul precedentIaşul, pe locul al treilea în ţară la numărul de angajaţi din IT
Articolul următorMarius Bodea: „Domnule Popa, deblocați modernizarea Aeroportului Internațional Iași“