Deputatul ieșean Marius Bodea îi solicită președintelui Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, să renunțe la scrisorile deschise și victimizarea infantilă și să deblocheze modernizarea Aeroportului Internațional Iași.

„Cei doi ani de mandat în funcția de Președinte al Consiliului Județean Iași ai PSD-istului Maricel Popa reprezintă fără echivoc primii doi ani de blocaje, regres și scandal la Aeroportul Internațional Iași, după o perioadă de 4 ani când acesta urcase pe podiumul aeroporturilor performante din România.

De numele acestui personaj din familia PSD, la fel ca de numele celuilalt PSD-ist din fruntea Primăriei Municipiului Iași, Mihai Chirica, nu se leagă niciun proiect major dedicat ieșenilor, început în mandatul lor. O trăncăneală continuă, exclusiv acțiuni de imagine care parazitează agenda publică, dar nimic concret.

Scrisoarea deschisă adresată PNL Iași, de catre Președintele PSD Iași și accidental Președinte al Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, ne arată că acest domn este complet rupt de realitate, trăiește un coșmar al neputinței și cu toate că partidul său se află la guvernare de doi ani, atât local cât și central, având toate pârghiile posibile la dispoziție, acesta vede inamici imaginari ce nu îl lasă să își facă treaba.

Acuzele puerile cum că liberalii blochează dezvoltarea Aeroportului Iași, aflat exclusiv sub conducere PSD, susținută de majoritatea PSD – ALDE din Consiliul Județean,  frizează ridicolul.

În fapt, Maricel Popa blochează investițiile de la Aeroportul Iași cu bună știintă. Când am plecat din funcția de manager al Aeroportului Iași am lăsat la cheie proiectul de modernizare a capacităților de procesare pasageri, care presupunea, printre altele, și unirea celor 3 terminale existente. Cu toate acestea, în repetate rânduri, Maricel Popa a afirmat public că nu a primit niciun proiect de dezvoltare al Aeroportului Iași și că nu are habar. Culmea ipocriziei este că în vara anului 2017, acesta a prezentat acest proiect într-o conferință de presă.

Această premeditare sinistră este confirmată însă și de adresa cu numărul 30635 din 22.11.2017, semnată de Maricel Popa prin care confirmă faptul că a citit documentația tehnico-economică, faza expertiză tehnică și Studiu de fezabilitate pentru obiectivul ”Extinderea infrastructurii de procesare a pasagerilor – terminal T2”. Informațiile prezentate în această adresă arată fără putință de tăgadă când a fost depus acest proiect la CJ Iași, cum a stat un an blocat în sertare, precum și faptul că nu a existat niciun interes din partea lor pentru a comunica eficient cu conducerea Aeroportului Iași pentru diverse completări, actualizări, ajustări.

Adresa menționată demostrează mentalitatea funcționarului public incompetent și rău-voitor, care așteaptă să expire întâi toate avizele, apoi trimite răspuns solicitantului că trebuie să le refacă.

Dacă această atitudine ar afecta doar pe apropiații din PSD ai domnului Maricel Popa, atunci ar fi doar problema lor. Când însă acest blocaj premeditat afectează destinul sutelor de mii de ieșeni precum și a altor milioane de locuitori ai regiunii Moldova, pentru că aeroportul este fundamental important pentru noi toți, atunci trebuie să le strigăm în față acestor incompetenți să plece din funcție și să lase pe alții.

Domnule Popa, nu sunteți cu nimic mai presus decât celalalt incompetent, aflat în fruntea Primăriei Municipiului Iași, cu care vă hârjoniți pe unde vă întâlniți dar impreună puneți Iașul pe butuci. Măcar celalalt afișează un fals aer intelectual, deși nu ne încălzește cu nimic”, susține într-un comunciat de presă Marius Bodea, Președintele PNL Municipiul Iași.

Articolul precedentChirica promite modernizarea grădinițelor și creșelor din Iași
Articolul următorHolograf, Iris şi Compact, pe scenă la Sărbătorile Iașului