La Sala Sporturilor din Tomești s-a desfășurat faza județeană a concursului naţional pe  tematica protecţiei civile „Cu viața mea apăr viața”, organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean, în parteneriat cu Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” şi Serviciul de Ambulanţă Iaşi.

La startul competiției s-au prezentat 25 de echipaje pentru cele două secțiuni: gimnaziu  și liceu,  însumând 130 de elevi din mediul urban și rural.

Elevii participanţi la acest concurs fac parte din echipele cercurilor tehnico-aplicative „Cu viața mea apăr viața”, cercuri ce activează în şcolile din județul Iași.

Aceştia au demonstrat că au cunoştinţe teoretice solide referitoare la măsurile de apărare împotriva incendiilor, dezastrelor, acor darea primului ajutor, dar şi curaj, spirit de echipă, forţă şi rezistenţă la cele două probe ale concursului: teoretică și practică, cu tema „Transportul asistat al unui accidentat așezat pe targă, pe distanța de 50 m”.

Participantii au fost premiați de către sponsorii competiției cu diplome, medalii și cupe. Echipajele clasate pe primele locuri vor participa la faza regională, în luna iunie.

Finaliștii concursului care vor merge în etapa ulterioară, luptându-se pentru a reprezenta Iașiul la etapa națională sunt:

Nivel Gimnazial

– Locul I- Şcoala Gimnazială ,,Alexand ru cel Bun’’ Iaşi ,prof. Bărbuş Dumitru
– Locul II- Şcoala Gimnazială Şcheia , prof .Năstasă Loredana
– Locul III- Şcoala Gimnazială Hărmăneştii Vechi, prof. Niculiţă Ionela

 

Nivel Liceal

– Locul I- Colegiul Național ,,M. Sadoveanu’’ Pașcani , prof. Toma Ionuț
– Locul II- Colegiul Agricol ,,V. Adamachi’’ Iaşi, prof. Roșu Mihaela
– Locul III- Colegiul Tehnic ,,Gheorghe Asachi Iași, prof.Biniuc Carmen.
Articolul precedentNumăr record de vizitatori la „Noaptea Muzeelor“
Articolul următorRestricţii de circulaţie la sfârșit de săptămână