Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ (UMF) Iași şi-a încheiat sâmbătă perioada de depune a dosarelor pentru locurile la licenţă. La, majoritatea facultăţilor şi-au ocupat deja locurile.

Astfel, la Facultatea de Medicină au fost depuse 1.306 dosare, specializarea Medicină şi Asistenţă Medicală Generală, la cele două specializări fiind o concurenţă pe locurile la buget şi taxă de aproximativ 2 candidaţi pe un loc, respectiv de 1,5 candidaţi la Asistenţă Medicală.

Doar specializarea Nutriţie şi Dietetică nu a reuşit să îşi acopere locurile integral, fiind o concurenţă de aproape 0,9 candidaţi pe un loc. Pentru locurile la buget, la această specializare, concurenţa este de aproape 4 candidaţi pe un loc.

La Facultatea de Medicină Dentară au fost depuse 461 de dosare la cele două specializări. Astfel, la specializarea Medicină Dentară, concurenţa pe un loc la buget şi taxă este de peste 2 candidaţi pe un loc, iar la Tehnică Dentară de aproape 1,8 candidaţi pe un loc. Pentru un loc la buget, numărul de candidaţi pe un loc se dublează.

La Facultatea de Farmacie, locurile la buget au fost ocupate integral, fiind aproximativ un candidat pe un loc, în cele şase zile de admitere fiind depuse un număr de 104 de dosare. În ceea ce priveşte concurenţa pe loc pentru locurile la buget şi taxă aceasta este relativ mică, depăşind cu puţin 0,5 candidaţi pe un loc.

La Facultatea de Bioinginerie Medicală, la cele două specializări, Bioinginerie şi Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare, au fost depuse un număr de 279 de dosare. Astfel, concurenţa pe un loc Bioinginerie este de aproape 1,2 candidaţi pentru locurile la buget şi taxă şi de aproape 1,5 la Balneo-fiziokinetoterapie.

Articolul precedentMai puțini bani pentru Aeroportul Iași
Articolul următorCondamnată pentru că a “uitat” să achite dările către stat