Trei posturi din comitetul director al Spitalului Municipal de Urgenţă Paşcani au fost scoase la concurs. Funcţiile pentru care se va da concurs sunt cele de director medical, director financiar-contabil şi director de îngrijiri medicale, care în prezent sunt asigurate prin interimat.

Până în luna mai, director medical şi purtător de cuvânt al instituţiei a fost Diana Acsinte, care a ocupat acest loc timp de 13 ani, şi care şi-a anunţat plecarea printr-o demisie. Locul a fost ocupat, încă din luna iunie, de doctorul Camelia Bugioaeanu, de la Secţia de Gastroenterologie.

În aceeaşi perioadă, interimar pe postul de director de îngrijiri medicale a fost Nicoleta Luchian, de la Compartimentul de Primiri Urgenţe, post care a fost asigurat prin interimat din 2016, în urma demisiei directorului de atunci.

Director financiar-contabil este deocamdată ocupat interimar de economistul Doina Miron..

Posturile din comitetul director au expirat anul trecut, în 2017, ultimul concurs fiind susținut în 2014. În 2017 s-au făcut numiri interimare, din cauză că, pentru o perioadă, legea interzicea angajările.

Pentru a participa la concurs pe postul de director medical, candidaţii trebuie să fie absolvenţi ai învăţământului universitar de lungă durată, să aibă diplomă de licenţă şi să fie confirmaţi cel puţin ca medici specialişti.

Pentru postul de director îngrijiri medicale, candidaţii trebuie să fie asistenţi medicali generalişti principali, să aibă cel puţin doi ani vechime şi să fie absolvenţi ai învăţământului universitar, cu diplomă de absolvire.

În ceea ce priveşte directorul financiar-contabil, acesta trebuie să fie de asemenea licenţiat, dar de profil economic, cu cel puţin doi ani de experinţă, să deţină un certificate de atestare a cunoştinţelor dobândite în domeniul sistemului european de conturi, precum şi un document care să ateste cunoaşterea reglementărilor europene în domeniu, cu 5 ani de vechime în specializarea respectivă.

Concursul va avea loc la sediul unităţii medicale, dosarele pot fi depuse până pe 2 august, proba scrisă va avea loc pe 10 august, iar susţinea proiectului şi interviul, pe 13 august.

Articolul precedentConcurență de 6,8 candidați pe loc la Psihologie
Articolul următorHorodniceanu revine la Iași