Un individ s-a ales cu o pedeapsă din partea judecătorilor ieşeni, după ce a fost acuzat de comiterea unei infracţiuni la Codul Vamal.

Astfel, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus ieri condamnarea lui Marius D. la doi ani şi patru luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

„Instanţa îi impune condamnatului să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune Iaşi sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. De asemenea, dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul unei instituţii publice aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Iaşi având ca obiect de activitate fie prestarea de servicii de utilităţi publice, fie prestarea de servicii de asistenţă socială, instituţie ce va fi stabilită de către consilierul de probaţiune ca urmare a evaluării efectuate, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă”, au menţionat judecătorii ieşeni. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Procesul individului a început pe data de 9 ianuarie 2018. Asta, după ce, pe data de 17 octombrie 2017, bărbatul fusese reţinut de către oamenii legii.

Conform anchetatorilor, în perioada 4 noiembrie 2016 – 17 octombrie 2017, individul ar fi comis fapte de contrabandă cu ţigări.

Ulterior, procurorii ieşeni au dispus trimiterea individului în faţa instanţei de judecată.

Pe lângă condamnare, judecătorii ieşeni au dispus şi confiscarea mai multor bunuri de la acesta.

„Instanţa confiscă de la inculpat 129 de pachete cu ţigări marca Rothmans, 112 pachete marca Ashima, 45 de pachete marca Winston XStyle, 75 de pachete marca Rothmans Demi, 66 de pachete marca Ritm, 26 de pachete marca Winston XS, 113 pachete marca Plugarul, 36 de pachete marca Kiss, şapte pachete cu ţigări marca Ashima, 137 de pachete cu ţigări marca Plugarul, 80 de pachete marca Ashima, 73 de pachete marca Rothmans, 51 de pachete marca Rothmans Slim, două pachete marca Rothmans Demi, 650 de pachete cu ţigări marca Ritm. De asemenea, confiscă de la inculpat suma de 210 lei, obţinută prin comercializarea de ţigări provenite din contrabandă. Admite acţiunea civilă formulată de ANAF şi obligă inculpatul la plata către aceasta a sumei totale de 18.036 de lei, cu titlu de despăguzbiri”, au menţionat judecătorii.

Articolul precedentO firmă din Pitești va strânge gunoiul din județul Iași
Articolul următorSuspectat că l-a ucis pe cel care îl ajuta