Firma Girexim Universal SA, cu sediul în Piteşti, care se va ocupa, în următorii cinci ani, de colectarea şi transportul deşeurilor în aproape tot judeţul a semnat contractul pentru prestarea acestor servicii.

Firma câştigătoare a licitaţiei organizate pentru activitatea de colectare şi transport a deşeurilor din tot judeţul, mai puţin municipiul Iaşi, a semnat contractul cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate (ADIS). Girexim Universal SA, cu sediul în Piteşti, va gestiona activitatea de colectare selectivă a deşeurilor în următorii cinci ani, perioadă în care va primi 64,62 de milioane de lei (fără TVA). Redevenţa plătită anual Consiliului Judeţean a fost fixată la 183.000 de lei.

„Sunt noul dumneavoastră gunoier odată cu semnarea ordinului de începere (a prestării serviciilor, n.r.), probabil la intrarea în 2019”, s-a prezentat managerul general al Girexim Universal, Gheorghe Văsîi. Din partea administraţiei locale, contractul a fost semnat de Romeo Olteanu, preşedintele ADIS.

În judeţul Iaşi, operatorul va asigura aceste servicii în cele 93 de comune, în municipiul Paşcani şi oraşele Tg. Frumos, Podu Iloaiei şi Hârlău.

Beneficiarii sunt aproape 500.000, dintre care 425.000 locuiesc în mediul rural. Anual, se estimează că vor fi colectate 62.000 de tone de deşeuri menajere.

Cea mai mare cantitate va fi strânsă în recipiente separate şi transportată la staţia de tratare mecano-biologică Ţuţora, iar restul, aproximativ 12.000 de tone de produse reciclabile, va fi procesat la staţia de sortare.

La fel ca în municipiul Iași, la punctele de colectare vor exista trei tipuri de containere, cu o capacitate de 1.100 de litri fiecare. Cele galbene sunt destinate ambalajelor şi produselor din plastic şi metal, în recipientele albastre va fi depozitată hârtia, iar sticla va fi colectată în containere verzi.

Articolul precedentDus la puşcărie, la peste 60 de ani. Ce a făcut
Articolul următorCondamnat din cauza tutunului