Doi indivizi s-au ales cu pedepse din partea judecătorilor ieşeni, după ce au fost acuzaţi că au încălcat Codul Vamal. 

Astfel, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus condamnarea lui Iulian L. la pedeapsa rezultantă de doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru contrabandă. 

Instanţa admite acţiunea exercitată de partea civilă Ministerul Finanţelor Publice şi obligă inculpatul la plata unor despăgubiri de 2.631 de lei, din care taxe vamale de 94 de lei, accize de 2.091 de lei şi TVA de 446 de leiau precizat judecătorii ieşeni. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. 

Procesul bărbatului a început pe data de 31 mai 2018. 

Conform anchetatorilor, pe data de 28 septembrie 2017, individul a fost prins având asupra sa 240 de pachete cu ţigări marca Plugarul”, de provenienţă din Republica Moldova. 

Un al doilea bărbat a fost pedepsit ieri de aceeaşi instanţă. Aşadar, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus condamnarea lui Petru I. la pedeapsa rezultantă de doi ani şi 110 zile de închisoare, pentru contrabandă. 

Instanţobligă inculpatul să plătească părţii civile ANAF,drept despăgubiri, suma de 306 leiau menţionat judecătorii. Nici această sentinţă nu este definitivă, ea putând fi, de asemenea, contestată. 

Procesul individului a început pe data de 5 ianuarie 2018. Potrivit procurorilor, la finele lunii aprilie 2017, acesta a fost prins având asupra sa 17 pachete cu ţigări marca „Plugarul”, cinci pachete cuţigări marca „Ashima” şi cinci pachete cu ţigări marca „Ritm”. 

Articolul precedentUn edil și un doctor au chemat la bară inspectorii de integritate
Articolul următorExpoziție „Fabricat în Republica Moldova“