Consilierii judeţeni ieșeni au votat ieri ca să se efectueaze un studiu de impact în vederea concesionării Aeroportului Iaşi pe o perioadă de 49 de ani.

„Ceea ce faceţi este o aventură”, a spus consilierul județean liberal Romeo Vatră referitor lapropunerea de lansare a unui studiu pentru evaluarea necesităţii şi oportunităţii concesionarii activităţii de pe aeroport. Acesta a susținut că este o licitaţie în derulare pentru actualizarea unui Masterplan care să stabilească viitoarea direcţiei de dezvoltare a Aeroportului Iaşi, pe aliniamentul de acum al terminalelor de pasageri sau dincolo de pistă.

„Poate că propunerea de efectuare a studiului este o aventură, dar o dezvoltare viitoare a Aeroportului este una de durată, date fiind resursele financiare limitate”, a reacționat social-democratul Cristian Stanciu. Liderul grupului PSD din CJ a ţinut să sublinieze că votarea acelui studiu nu înseamnă neapărat şi concesionarea aerogării. Pentru realizarea studiului au fost alocată suma de 75.000 de lei.