Consiliul Județean Iași a lansat pentru a patra oară, pe platforma electronică de achiziţii publice, procedura de atribuire a administrării şi operării parcului agroindustrial de la Leţcani, Transagropolis. Valoare totală estimată de 18,47 de milioane de lei, suma fiind calculată având în vedere valoarea bunurilor de retur de 16,05 milioane de lei, valoarea cifrei de afaceri estimate de 2,41 milioane şi durata concesiunii, de 5 ani.

Valoarea minimă a redevenţei este de 22.425 de lei. Nivelul acestei obligaţii a constituit 75 % din punctajul acordat la licitaţie (componenta financiară), iar nivelul tarifelor de utilizare, plătibile de către utilizatori, 25 la sută (15 la sută tariful pe mp/lună în celulele de depozitare, 10 la sută tariful pe mp/lună pentru spaţiile de birouri).

Termenul limită de depunere a ofertelor este 3 iunie.

La primele trei licitaţii pentru concesionarea Transagropolis nu s-a înregistrat nicio ofertă. Iniţiat în 2012, Centrul de Transfer Tehnologic pentru Agricultură (Transagropolis) a stat mai multă vreme nefolosit, riscând să piardă finanţarea europeană din cauza neîndeplinirii unor indicatori.

Spaţiile centrului care a presupus o investiţie de 2,8 milioane de euro au fost ocupate după mai multe licitaţii abia la începutul anului 2017.

Articolul precedentEcoPiaţa începe operaţiunile de deratizare în pieţele ieșene
Articolul următorCe vor mânca invitații la recepţia organizată cu ocazia venirii Papei Francisc