În cadrul planului de acțiune național „Foc de artificii”, polițiștii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice și Biroului Rutier au oprit recent, pentru control, un autovehicul condus de o femeie de 33 de ani, din municipiul Iaşi. 

În urma verificărilor efectuate de polițiști, în interiorul vehiculului au fost identificate 13 baterii de artificii și 120 de obiecte de obiecte pirotehnice, tip rachetă, susceptibile a fi deținute cu încălcarea prevederilor legale. Articolele pirotehnice au fost ridicate de polițiști, în vederea confiscării.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvâșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Pentru prevenirea evenimentelor negative în care ar putea fi implicați copii și tineri, polițiștii ieşeni desfășoară activități de informare în școlile din judeţ.

Poliţia ieşeană reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3 şi F4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2 (care sunt destinate manipulării ori utilizării exclusiv de către pirotehnicieni), din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului. Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului”, a declarat Ioana Buştiuc, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Articolul precedentGăsit spânzurat, după o ceartă cu soţia
Articolul următorCondamnaţi în urma unor furturi