Îți place să mergi la restaurant cu prietenii sau familia, dar ai constatat că-ți depășești bugetul? Descoperă cum să reduci costurile, bucurându-te de aceeași atmosferă specială.

Cina sau masa de prânz luate la restaurant sunt ideale pentru a avea o conversație plăcută și a te bucura de compania persoanelor dragi în timp ce savurați preparate delicioase. Există și câteva metode pentru a te asigura că poți ieși destul de des fără să simți impactul negativ al cheltuielilor. Contează foarte mult să știi cum să reduci costurile pentru a nu diminua calitatea sau savoarea, ci doar sumele cheltuite fără un scop precis. Urmând câteva sfaturi practice nu numai că vei cheltui mai puțin, dar te vei simți și vei arăta mai bine.

Iată ce reguli trebuie să folosești ca să reduci costurile de fiecare dată când ieși în oraș:

1. Află cum se sărbătoresc momentele speciale

Mergi la cină cu prietenii de ziua ta? Multe restaurante oferă masa gratuit cu această ocazie sau ai putea primi un discount pe care îl poți folosi în acea lună. Spune-le despre ce este vorba când suni pentru a face rezervarea și repetă-i chelnerului după ce ați ajuns. Este posibil și să primești un pahar de șampanie sau desertul din partea restaurantului.

2. Evită aglomerația de sărbători

Este adevărat că este o atmosferă interesantă dacă iei cina în oraș înainte de Anul Nou sau de Ziua Îndrăgostiților, însă multe alte persoane se vor gândi la același lucru. În perioada sărbătorilor restaurantele vor crește prețurile pentru că au o cerere foarte ridicată. În afară de costurile mai mari poți fi sigur că vei avea și mai mult de așteptat până primești o masă, iar personalul va fi foarte distrat și poate uita să-ți aducă tot ce ai cerut.

Mai bine sărbătorește în prima săptămână a noului an pentru a evita aglomerația și cheltuielile exagerate.

3. Fă-ți planuri din timp

Citește online meniul restaurantului și observă în ce zile felurile tale preferate sunt la ofertă. Chiar dacă nu au reduceri este important să te familiarizezi cu meniul pentru a ști ce poți alege pentru a te încadra în totalul cheltuielilor prevăzute.

4. Profită de happy hour

De obicei cina luată înainte de ora 18 va avea un preț mai redus, fiind mult mai avantajos să iei această masă în intervalul prevăzut de restaurant pentru happy hour. De asemenea, multe restaurante oferă platouri speciale cu aperitive, care te pot ajuta să economisești în plus. Este posibil să fie nevoie să mănânci la bar dacă vrei să prinzi intervalul de happy hour, dar dacă ești cu prietenii probabil că nimeni nu va avea nimic împotrivă.

Citește continuarea pe eva.ro!

Articolul precedentAlertă în Europa! A fost depistată boala vacii nebune, fermierii caută soluții
Articolul următorZi crucială în controversa Petrom! OMV prezintă raportul pe 2022 – Cum sfidează statul român. Protestat în fața sediului. Jandarmii, mobilizați de urgență – VIDEO