Reprezentaţii Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Iași susțin că are acoperite toate cheltuielile doar până la sfârşitul lunii noiembrie. Pentru a nu fi probleme cu programele naţionale ce îi vizează în special pe bolnavii cronici este nevoie de rectificare buegtară.

„Pentru luna decembrie, s-au făcut solicitările suplimentare şi aşteptăm legea de rectificare bugetară pentru suplimentarea creditelor de angajament şi a celor bugetare. Deocamdată nu sunt probleme de finanţare. Sunt convins că deficiful va fi acoperit la nivelul solicitărilor, pentru că domeniul sănătăţii este vital“, a declarat Radu Ţibichi, preşedintele CJAS Iaşi.

Acesta consideră că Iaşul va primi suma solicitată pentru rectificare, aşa cum a primit-o până acum în fiecare an.

„Bugetarea anuală nu se face pentru un an întreg. De obicei, se bugetează trimestrele I-III, iar pentru trimestrul IV se aşteaptă legile de rectificare. Noi am avut bugetul iniţial pentru acoperirea inclusiv a două luni din trimestrul III, iar pentru luna decembrie am solicitat aproximativ 300 de milioane de lei. Această sumă ar acoperi toate serviciile“, a menționat Țibichi.