Pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, la Iași, va avea loc defilarea tehnicii militare și a unităților gestionate de Ministerul Afacerilor Interne.

În centrul orașului vor defila unitățile Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt“ Iași, brigadă subordonată Ministerului Apărării Naționale, precum și unitățile Jandarmeriei, Poliției, Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și altele.

Manifestarea de 1 Decembrie va avea loc în piațeta Palatului Culturii, cu începere de la ora 9:00.

De dimineață va avea loc un concert de muzică populară „Noi suntem români“. La ora ora 10:00 vor începe manifestările oficiale dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Vor avea loc un Te Deum săvărșit de prelații de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei și Episcopia Romano-Catolică, precum și alocuțiunile oficialităților. După rostirea discursurilor va urma depunerea de coroane la statuia domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt și defilarea forțelor armate.

Seria evenimentelor prilejuite de 1 Decembrie va continua la Palatul Roznovanu, unde, de la ora 12:00, va avea loc lansarea mapei filatelice dedicate Centenarului Marii Uniri, proiect realizat de Romfilatelia.

Ziua va fi încheiată la Palatul Roznovanu, unde, de la ora 18:00, primarul Mihai Chirica va oferi un dineu cu ocazia Zilei Naționale a României.

Articolul precedent„Grad de încredere ridicat“, acordat de ARACIS Universității „Al. I. Cuza“
Articolul următorCampanie umanitară organizată de municipalitate cu ocazia Crăciunului