Universitatea „Al. I. Cuza“ Iaşi a primit calificativul „grad de încredere ridicat“ din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), rezultatul analizei solicitate de UAIC în urmă cu trei ani fiind comunicat în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului de Administraţie.

„Ne aflăm la o universitate de excelenţă în domeniul educaţiei“, a declarat Iordan Petrescu, preşedintele ARACIS, care a citit certificatul care atestă obţinerea calificativului „grad de încredere ridicat“ pentru perioada 2015-2020.

Mihaela Onofrei, Ordonator de credite al UAIC, a vorbit despre calitatea programelor de studii de la UAIC, care, în ciuda scăderii demografice, continuă să atragă studenţi în număr mare.

Iordan Petrescu a spus că, „în perioada anilor 1980 -1990, învăţământul superior a trecut printr-un şoc deosebit, în urma trecerii de la învăţământul elitist la învăţământul superior de masă. În condiţiile internaţionalizării învăţământului superior, a apărut necesitatea încrederii în calitatea diplomelor oferite de instituţiile de învăţământ superior“.

În cadrul evaluării ARACIS au fost evaluate programele de studii ale facultăţilor de Chimie, Economie şi Administrarea Afacerilor, Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, Fizică, Geografie şi Geologie, Informatică, Litere, Matematică, Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei.

Articolul precedentScădere nesemnificativă a ratei șomajului la Iași
Articolul următorDefilare cu tehnică militară de Ziua Națională