Inspectorii Primăriei au amendat DelGaz Grid pentru depăşirea termenului de execuţie a lucrărilor de refacere a şoseaua Bârnova.
Potrivit unui raport al municipalităţii, operatorul a primit o amendă de 7.000 lei atât pentru întârzierea de pe şoseaua Bârnova, cât şi în cazul unei intervenţii pe bulevardul Socola.
În ambele zone, DelGaz a efectuat modernizări ale reţelei de gaz, dar refacerea carosabilului afectat a fost făcută cu întârziere.
În ultimele două săptămâni, inspectorii municipalităţii au aplicat circa 30 de amenzi, în valoare totală de aproape 48.000 lei. În continuare, cea mai mare valoare a sancţiunilor (17 amenzi, în total circa 35.000 lei) este în cazul agenţilor economici care nu au autorizaţii de funcţionare, nu respectă obiectul de activitate a firmei, nu deţin contracte de folosinţă a domeniului public sau îşi expun mărfurile în afara spaţiilor de vânzare.
Alte sancţiuni au mai fost aplicate pentru nerespectarea unor somaţii (ridicarea de autoturisme avariate abandonate pe domeniul public) sau pentru lipsa graficului de execuţie a unei lucrări de extindere a reţelei de canalizare.
În acelaşi timp, inspectorii au somat alţi 40 de agenţi economici, asociaţii de proprietari şi operatori de utilităţi să îndrepte unele nereguli sesizate, în caz contrar, în următoarea perioadă, fiind pasibili de amenzi.

Articolul precedentCursă charter din Iași către Hurghada
Articolul următorRazie în trafic: pietonii, în vizorul poliţiştilor